fbpx
ÅDraklinikens logotyp Boka tid

Personlig omtänksamhet går hand i hand med trygghet och kompetens

Ådrakliniken startades 2011 av två sjuksköterskor som bestämde sig för att ta åderbråckbehandlingar till en ny nivå. Redan från början var duon på det klara med var de vill hålla till och vem man ville samarbeta med – det anrika Carlanderska sjukhuset i Göteborg.

Sagt och gjort – Ådrakliniken flyttade in i den charmiga och ombonade Grindstugan på Carlanderska sjukhuset. Där finns vi fortsatt i dag och grundfilosofin är densamma då som nu – personlig omtänksamhet som går hand i hand med trygghet och hög kompetens. Något som i sin tur innebär en märkbar skillnad – för patienten.

Ådrakliniken i grindstugan vid Carlanderska

Finns i Göteborg, verkar i hela Sverige

Har du svårt att ta dig till oss så kommer vi till dig. Vi gör regelbundna besök på olika orter runt om i Sverige, för en första undersökning med ultraljud.

Kontakta oss för information om när vi besöker din ort
031-790 41 42 eller maila: info@adrakliniken.se

Ådraklinikens reception i grindstugan

Vi är det privata alternativet

Som privat vårdgivare tar vi emot olika patientkategorier. Via remiss från något landsting, de som tecknat egen sjukförsäkring eller patienter som själva betalar sin behandling. Den sistnämnda gruppen växer stadigt. Vi har korta väntetider, det tar inte lång tid från bokning och ett mottagningsbesök till behandling.

Carlanderska Sjukhuset i Göteborg

Vi samarbetar med Carlanderska sjukhuset

Carlanderska sjukhuset öppnade våren 1927. Mycket har förändrats genom åren men grundidén är fortfarande densamma: Att erbjuda förstklassig sjukvård med extra omtanke i en miljö som är mer ombonad och hemlik än den som erbjuds av övriga sjukvården. Det var just den inriktningen som vi ville bli en del av och vi tror och hoppas att det också märks när du kommer in på Ådrakliniken.

Men att ligga i direkt anslutning till ett sjukhus handlar framför allt om patientsäkerhet. Åderbråcksbehandlingar är visserligen mycket säkra och risken för komplikationer är små. Vårt samarbete med Carlanderska sjukhuset är en trygghetsfaktor som ingen av våra konkurrenter kan skryta med.

Tuffa kvalitetskrav

Vi på Ådrakliniken är en av cirka femtontal olika mottagningar som samarbetar med Carlanderska sjukhuset. Där pågår ett ständigt arbete med patientsäkerhet och kvalitetsutveckling. Det innefattar att sjukhuset samarbetspartners, d v s även vi på Ådrakliniken, regelbundet granskas för att säkerställa att vi lever upp till sjukhuset höga kvalitetskrav.

Medansvariga snarare än medarbetare

Det är ingen hemlighet att sjukvården ofta är toppstyrd. Det är inget som tilltalar oss. Tvärt om – vi tror på en platt organisation där alla måste göra stort som smått. Självklart har var och en av oss specialistkompetens inom sitt huvudområde. Samtidigt som alla ser helhetsbilden och vet exakt hur hela patientresan ser ut. Det innebär att vi kan täcka upp för varandra när det behövs, utan att äventyra patientsäkerheten. Därför brukar vi säga att vi är medansvariga snarare än medarbetare.

Annika Wolfbrandt på Ådrakliniken i Göteborg
 • Annika Wolfbrandt

 • Verksamhetsansvarig
 • Susanne Malmros

 • Verksamhetsansvarig
 • Gunnar Svensson

 • Specialist i kärl- hjärt- och allmänkirurgi
 • Johan Magnusson

 • Specialist i kärl och allmänkirurgi
Guftaf Herlenius på Ådrakliniken i Göteborg
 • Gustaf Herlenius

 • Specialist i Transplantation och allmänkirurgi
 • Cecilia Brandrup-Wognsen

 • Leg. Sjuksköterska
 • Sofia Mattiasson

 • Leg. Sjuksköterska