Ådernät och åderbråcksbehandling

Ådernät och åderbråcksbehandling

På Ådrakliniken behandlar vi åderbråck och ådernät med nya moderna metoder. Själva åderbråcket stängs genom att kärlets insida värms (s.k. endovenous treatment). På kliniken har vi möjlighet att använda två olika metoder antingen radiofrekvens (RF) eller laserljus för att värma kärlet.

Bägge metoderna är väldokumenterade men har lite olika indikationer. Eftersom vi har möjlighet att välja mellan metoderna så kan vi bättre anpassa behandlingen till våra patienter.

Mindre men synliga ådror som åternät tas bort med virknålsteknik. Ingreppen innebär nålstick i huden och några ärr bildas inte utan endast små prickar i huden som försvinner efter några månader. Behandligen sker i lokalbedövning och är utöver själva bedövningen helt smärtfri. Då metoden är så skonsam kan patienten lämna kliniken redan efter en timme. Behandlingarna utförs av klinikens läkare som är specialist i kärlkirurgi med många års erfarenhet av båda metoderna vid behandling av åderbråck.

Diagnostik av åderbråck och åderbråcksbehandling utförs på kliniken av erfaren läkare som är specialist i kärlkirurgi. Han har många års erfarenhet av diagnostik och behandling av åderbråck och är sedan flera år väl förtrogen med moderna behandlingstekniker.

Ådernät behandlas genom att kärlirriterande medel injiceras i ådern med en mycket tunn nål och bedövning är ej nödvändig.

Bedömningsbesök  med ultraljud utförs av specialiserad kärlkirurg. Avgift: 300kr.